Jeg lager nettsider og nettbutikker
SKREDDERSYDD ETTER DITT BEHOV OG ØNSKE
Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Hvordan finne rett webhotell?

Det finnes tusenvis av bedrifter som tilbyr webhotell tjenester på egen server, og det varierer stort i forhold til hvilke tjenester de tilbyr i tillegg, som f.eks. egen nettside bygger, epost tjenester, webdesign, registrartjeneste osv.

Hvilket webhotell som blir valgt for din nettside, er som regel styrt av den som bygger/utvikler nettsiden for deg. Så om du går til et stort webdesign firma som har egen server, blir nettsiden din høyst sannsynlig liggende på server/webhotell hos dem.

Når jeg skal lage nettsiden din, finner jeg den webhotell / hosting tjenesten som passer best for den løsningen vi har kommet frem til. Enkelte CMS system fungerer også som webhotell, mens andre løsninger innebærer at CMS og webhotell er separate tjenester. Dersom jeg f.eks lager nettsiden din i Wordpress, må vi ha et eksternt webhotell, mens i Webflow er alt inkludert.

Brukervennlighet

Om et webhotell er bra eller ikke, avhenger av flere ting, men sikkerhet, brukervennlighet og pris er faktorer som er viktige å vektlegge. Som webdesigner foretrekker jeg webhotell der jeg selv kan gjøre endringer i forhold til DNS og navneservere, noe som er tidsbesparende når en nettside skal publiseres. Men noen webhotell tillater ikke dette, så endringer må gå via dem.

Midlertidig nettadresse under utviklingen av nettsiden

En annen faktor jeg synes er viktig er om det er mulig å opprette en midlertidig nettadresse (url) og bruke den mens nettsiden utvikles. Dersom du allerede har en nettside og ønsker en ny, gjør en midlertidig nettadresse det mulig at nettsiden kan være oppe inntil den nye er ferdig. Det betyr at det ikke er noen nedetid der du står uten nettside.