Jeg lager nettsider og nettbutikker
SKREDDERSYDD ETTER DITT BEHOV OG ØNSKE
Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Når du vil ha en nettside

Når du har bestemt deg for at du trenger en nettside er det flere ting å ta hensyn til før du velger hvilken publiseringsplattform/system du vil lage den i. Og, det er mange å velge mellom som Wix, Webflow, Wordpress og tusenvis av andre ikke fullt så kjente system. Så valget er ikke alltid så lett å ta.  

Gratis nettside vs betalt nettside

Mange tilbyr gratis nettside og hosting/webhotell, og om du ikke har noe imot å ha en url som heter noe slikt som https://wix.com/navnetpådinnettside, så er det kanskje et godt alternativ.  Men om du ønsker å bruke ditt eget domene, må du opp i en betalt versjon hos de aller fleste av dem.  

Support

Dessverre er support også ofte mangelfull hos gratis publiseringsplattformer. Du får sjelden kontakt med en reell person som kan hjelpe deg, men blir henvist til dokumenter som forteller hvordan du skal gjøre ting og tang, og som sjelden dekker ditt spesielle problem.  Og med nettsider oppstår det bestandig noe du har behov for at support kan ordne for deg, enten du er nybegynner eller har erfaring.  Så support bør være noe du vektlegger når du velger system. Du bør kunne få kontakt med kundeservice eller support, og de bør svare deg innen 24 timer.  Det er ikke moro å sitte med en publisert nettside det er en feil på og så måtte vente i ukesvis før du får hjelp.

Sikkerhet

Sikkerhet er også en ting som bør være tungtveiende. Tilbyr de en sikker server, tar de backup jevnlig, oppdaterer de tjenestene sine jevnlig, er support bra? Gratis publiseringsplattformer blir brukt av mange – siden det jo er gratis. Men når mange bruker samme server, kan det går ut over hastigheten nettsiden laster opp i nettleseren med, og det er også større risiko for hacking.  

Nettsidebyggere

Mange publiseringsplattformer har nettsidebyggere der du kan lage nettsiden din med "dra og slipp". Dvs at du kan velge mellom forskjellige ting som overskrifter, bildebokser, ferdige moduler osv som du drar inn på siden dit du vil og deretter trekker ut til den størrelsen du ønsker.  Det gjør prosessen mye enklere enn tidligere når du måtte kunne CSS og HTML for å gjøre det samme. Men, det går dessverre ikke alltid så glatt og er så enkelt som det blir fremstilt som.    

I gode nettsidebyggere/publiseringsplattformer har du muligheten til å kunne legge inn html, css, javacript, metatags osv.  Det gir mer kontroll og frihet til å tilpasse og legge til ting etter ønske og behov.

Designmaler

Om du ikke har noe erfaring i det å lage en nettside, kan en ferdig mal være et godt alternativ.  De fleste ferdigmaler er optimalisert for å fungere så godt på nettet som mulig og samtidig tilby et lekkert, moderne design. Men det er ofte begrensninger på hvor mye tilpasninger du kan gjøre utover å legge inn egne bilder, logo, tekst og farger.  Så nettsiden din vil bli nesten lik tusenvis av andre som bruker samme malen.

Skreddersydd design

Jeg kan hjelpe deg med tilpasninger av designmaler i de fleste systemer, men jeg kan også tilby deg skreddersydd design.  Da designer og utvikler jeg nettsiden din så den blir personlig og helt slik du ønsker den.  Du risikerer ikke å finne andre nettsider som bruker samme malen.  Hele nettsiden blir unik i design og funksjonalitet.

Det gir også meg muligheten til å lage den slik at det blir enklest mulig for deg å gjøre endringer, videreutvikle og vedlikeholde nettsiden din.

 

Om du ikke helt vet hva du trenger

Når du kontakter meg fordi du ønsker en nettside, er det ikke sikkert at du vet helt hva du har behov for og hvilke valg du har. Vi vil da sammen komme frem til hva som vil passe best for deg.

Å utvikle en nettside er en prosess og i de fleste tilfeller endrer behov og ønsker seg underveis. Jeg vil forsøke å imøtekomme dette gjennom hele utviklingen slik at nettsiden blir som du ønsker det.

Noen ganger går prosessen raskt og enkelt, mens det andre ganger kan ta litt lenger tid og krever litt mer testing og prøving før vi lander på noe du er fornøyd med.

Ønsker du litt mer informasjon om nettsider?

Noen ganger er det fort gjort å glemme at ord og faguttrykk som er forståelige for meg som webdesigner, ikke er like forståelig for deg.

Jeg har derfor skrevet noen sider om ting og tang rundt det å ha en nettside som kanskje kan være til hjelp: Nyttig å vite om nettsider

Les også: Hva koster en nettside?