Jeg lager nettsider og nettbutikker
SKREDDERSYDD ETTER DITT BEHOV OG ØNSKE
Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Hvordan kjøper du et domene?

For å kjøpe et domene trenger du noe som heter en registrar. En domene registrar er en forhandler som har en avtale med NORID om å kunne tilby domenetjenester. Det finnes mange registrarer og mange har også tilbud om webhotell og epost tjenester.

Du trenger ikke å ha domene og webhotell eller epost tjenester hos samme registrar, så du kan kjøpe et domene og vente med å finne webhotell til du er i kontakt med de som skal lage nettsiden din. Dette er ofte en fordel, da webutviklere/designere ofte har sine foretrukne webhotell, som de er godt kjent med.

Hos de fleste registrarer kan du finne ut om et domene navn er ledig eller ikke, og også hvilke toppnivå som er tilgjengelige. Domeneshop er veldig oversiktlig når de gjelder både å finne, kjøpe og administrere domenet ditt.

Når du kjøper et .no domene (eks: annec.no) kreves det at du er norsk statsborger eller har et norskt organisasjonsnummer. Du mottar en egenerklæring som du må signere før domenet blir registrert på deg. Prosessen går som regel veldig raskt og du får beskjed om at du er eier som regel samme dagen som du bestiller det.