CMS og publiseringsplattform

CMS står for content management system, og kalles et publiseringsverktøy på Norsk.

En nettside som lages i et CMS system, gir deg full kontroll over innholdet. Nettsiden bygges slik at du kan lage nye sider, legge inn bilder og tekst uten å måtte kunne noe som helst om koding eller webdesign.

Det er ikke alltid du får tilgang til å kunne endre på nettsidens oppbygging/struktur, dvs den biten jeg gjør for deg. Det er  som en sikkerhet for å unngå at du sletter noe ved en feiltakelse. Men, om du ønsker å videreutvikle nettsiden din selv og har en del kunnskap om webdesign, så får du selvfølgelig full tilgang til alt som har med nettsiden din å gjøre.

Du velger selv hvor mye eller lite du vil gjøre.

I dag finnes det mange CMS system, som alle gjør det mulig for nært sagt alle å utvikle og vedlikeholde sin egen nettside. Nye utvikles kontinuerlig og tidene der man hadde behov for god kunnskap om HTML og CSS er over.

Likevel kan det være en fordel å ha en viss grunnkjennskap til hvordan en nettside bygges, med tanke på å få den så optimal som mulig. Derfor har jeg landet på et par CMS som tilfredsstiller både mine behov som webdesigner og utvikler og dine som bruker og eier av nettsiden.  

Det finnes mange publiseringsverktøy og det er fordeler og bakdeler ved dem alle. Hvilket system som passer best for deg avhenger av hvor mye du ønsker å gjøre selv etter at jeg har bygget hjemmesiden din, og hva slags funksjoner du trenger.