Jeg lager nettsider og nettbutikker
SKREDDERSYDD ETTER DITT BEHOV OG ØNSKE
Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Hvor du kan finne bilder

Bilder er en viktig del av en nettside. De kan være en del av et design, vise et produkt, brukes for å vise en fremgangsmåte, understreke et poeng osv. Blikket trekkes automatisk mot et bilde før det registrerer teksten. Men, bilder kan både styrke og svekke en hjemmeside.

Et dårlig bilde gir et dårlig inntrykk og virker uprofesjonelt. Det er bedre med ingen bilder enn et dårlig ett. Store bilder vil gi lenger nedlastings tid. Da besøkende har liten tålmodighet med treghet på nettet, vil de raskt klikke seg videre til en annen nettside som laster ned umiddelbart. Det er derfor viktig at alle bilder er optimalisert for web, og at bruken av store bilder minimaliseres.

Det finnes utallige nettsider der du kan finne gratis bilder og bilder du kan kjøpe.  I listen under finner du noen av dem.

Enklete som har bilder innen et vist tema som feks. Foodiesfeed som har bilder av mat.  Vær oppmerksom på at bildene kan ha lisenser som begrenser hva du kan bruke dem til.  

Pris kan variere, men det er mange som tilbyr gratis bilder som du kan laste ned.  Noen, som bl.a.  Shutterstock lar deg laste ned et prøvebilde med vannmerker, slik at du kan se hvordan det tar seg ut der du ønsker å plassere det, før du kjøper bildet.