Jeg lager nettsider og nettbutikker
SKREDDERSYDD ETTER DITT BEHOV OG ØNSKE
Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Er det nødvendig å betla ekstra for SEO?

Det er viktig å søkemotoroptimalisere (SEO) nettsiden din, slik at den kommer så høyt opp på søk på Google som mulig, men er det så viktig at du må betale noen for å gjøre det for deg?

Svaret er ikke et klart ja eller nei.

Det er mye du kan gjøre selv for at nettsiden din skal bli funnet på nettet. Men det aller viktigeste er å skrive så mye relevant tekst som du klarer. Jo mer informasjon nettsiden din inneholder, jo flere "knagger har Google å henge den på". Flere ord betyr at den blir funnet for flere ord enn en med lite tekst. En innholdsrik nettside fører igjen til at flere finner den, og fler besøkende gir Google et signal om at det er en populær nettside. Og så begynner snøballen å rulle.

Det er også viktig å ha en så god meta tittel og meta beskrivelse som mulig, for det er det aller første nettsurfere ser når de får opp resultatene etter et søk. Her finner du en god artikkel om metadata

Det er mange som tilbyr seg å søkemotoroptimalisere nettsiden din, og dersom du ikke har tid til å sette deg inn i det eller å ta deg av det selv, kan det være en løsning å betale for å få noen til å gjøre det for deg.

Men, uansett hvor godt man optimaliserer nettsiden, med tekst, metabeskrivelser, nøkkelord, lenker osv, så er ingen måte å «lure» Google og Bing til å rangere din nettside høyre opp enn andre. Det er ingen garanti, uansett hva du gjør for at din side skal rangere høyere enn tusenvis av andre med samme tema.

Det kan være mer nyttig å betale for annonser på Google enn for SEO.

Les mer om SEO her: