Jeg lager nettsider og nettbutikker
SKREDDERSYDD ETTER DITT BEHOV OG ØNSKE
Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Sørg for å få mange relevante lenker fra andre nettsteder

Google har mange kriterier som ligger til grunn for hvordan nettsiden din vil rangere på søk. Et kriterie som tydelig viser Google at nettsiden din bør ranger høyt, er om det er mange andre nettsider som lenker til den. Det viser Google at innholdet er veldig relevant og sett på som verdifult av andre.

Nøkkelen til lenkebygging er MYE og RELEVANT innhold. Er nettsiden din rik på informasjon, vil andre nettsteder ønske å lenke til den, for å kunne gi sine besøkende ekstra informasjon.

Men lenken må være relevant for å telle hos Google.

En relevant lenke er en  som gir mening i forhold til hva din nettside og den nettsiden som lenker til din handler om. Det må være en relevant sammenheng for at lenken skal rangeres som viktig.

Dersom du har en nettside som handler om hundeoppdrett, vil en lenke fra en nettside som handler om biler være en bortkastet og lite verdifull lenke. Får du derimot en lenke fra en nettside som handler om hundepsykologi, vil denne vektlegges som relevant.

Hvordan skaffe relevante lenker?

  • Å ha en strategi på lenkebygging er ikke så dumt. Let opp nettsider som har en relevanse til innholdet på din egen, men som ikke er direkte konkurrenter. Send dem en hyggelig mail der du forklarer litt om hvorfor du kontakter dem og spør om de er interessert i å utveksle lenker. Påpek at dette er gunstig for dere begge. Husk at du da samtidig komiterer deg til å legge inn en lenke til dem fra din nettside.
  • Registrer nettsiden i relevante bransjeregister.