Jeg lager nettsider og nettbutikker
SKREDDERSYDD ETTER DITT BEHOV OG ØNSKE
Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Har du noe ønske i forhold til design?

Designet er, etter informativt, kvalitetsrikt innhold og brukervennlighet, en viktig del av nettsiden din. Et dårlig design kan føre til at besøkende bare surfer videre til et annet nettsted som tiltaler dem bedre visuelt.

Det er ikke alltid at du vet hvordan du vil nettsiden din skal se ut, og da blir det en prosess der jeg presenterer et design som så tilpasses til det blir slik du vil ha det. En stor hjelp da, er om du har sett noen nettsider som du synes virker tiltalende visuelt, som kan brukes som et utgangspunkt, eller kommer med ønsker i forhold til design.

Design blir alltid litt frem og tilbake før man lander på det rette, men også her er det viktig å være realistisk i forhold til hvor mye frem og tilbake det kan være, før prisen stiger. Derfor er det viktig at du på forhånd har en viss anelse om hva du ønsker, slik at designet ikke må endres på nytt og på nytt.

Som regel ber jeg deg om å godkjenne designet før jeg går videre og bygger resten av nettsiden. Små endringer og tilpasninger går fint, men om du lenger ute i prosessen ønsker et helt nytt design, vil det koste litt ekstra. Tenk på det som å ha en maler til å male huset ditt rosa. Når han har malt to sider av huset rosa, kan du ikke ombestemme deg og be ham om å male det blått istedet, uten tilleggskostnader. Da ville du stå igjen med to rosa vegger, to umalte og bare se ryggen til en veldig fornærmet maler.

Så litt forhånds research kan være lurt:

  • Har du sett en nettside med et design som likner på det du ønsker?
  • Har du spesielle ønsker i forhold til farger på nettsiden?
  • Har du sett en font du liker og kunne tenke deg å bruke på nettsiden?
  • Hva slags type nettside ser du for deg ; Moderne, tradisjonelt, luftig, mørkt, lyst, anonymt, personlig?
  • Ønsker du animasjoner? Animasjoner kan gjøre nettsiden din mer interaktiv for besøkende, men kan også være irriterende dersom de ikke er relevante. Det finnes mange måter å animere på, så ta kontakt med meg, så finner vi sammen ut om du bør ha animasjoner eller ikke, og hva slags.
  • Har du bilder du vil bruke, eller har du behov for å få tatt bilder til nettsiden?
  • Hva ønsker du bilder av?
  • Vil du jeg skal lete etter gode bilder du kan kjøpe, har du bilder selv, eller vil du at jeg skal ta bilder for deg?