SEO - Søkemotor optimalisering

SEO  betyr at nettsiden din blir opttimalisert  slik at den kommer høyt opp på søk på nettet. Selv om det aldri er noe garanti for at din side skal komme opp på første siden av Gppgøe, er det en del ting du kan gjøre for å at nettsiden din skal være så optimal for søkemotorene som mulig.

Her kan du lese om hva jeg gjør når jeg lager nettsiden din, og hva du selv kan gjøre.

Hva jeg gjør

  • Jeg legger inn metadata, dvs en tittel og en beskrivelse for hver av sidene på hjemmesiden din.
  • Jeg sender inn et områdekart/sitemap over hjemmesiden din, på Google- og Bing webmastertools.
  • Jeg ber Google og Bing om å indeksere sidene på hjemmesiden din.
  • Jeg legger inn en sporingskode fra Bing og Google på hjemmesiden din.
  • Jeg bygger hjemmesiden din så brukervennlig som mulig, slik at besøkende raskt kan finne det de leter etter.
  • Dersom du har en Facebook, Twitter eller instagram side, linker jeg til og fra disse, og legger inn Facebook og-tags, dvs informasjon og bilde som blir synlig på Facebook når noen deler nettsiden din.
  • Jeg sørger for at nettsiden din fungerer som den skal i alle nettlesere som Google, Firefox, Internet Explorer osv.
  • Jeg optimaliserer alle bildene på nettsiden din, slik at nedlastingen går så raskt som mulig, og legger inn en kort, men relevant beskrivelse av bildet.

Hva du kan gjøre

Skrive relevant og innholdsrik tekst for hver side.

Mye tekst er bra, for å komme høyt opp på søk hos Google. Da blir der flere søk som treffer med noe av innholdet på nettsiden din. Men, samtidig må teksten være relevant i fohold til hva siden handler om.

Når du skriver tekst til en side på nettstedet ditt, så velg et nøkkelord som uttrykker tydelig budskapet på siden, og skriv deretter resten av teksten rundt dette ordet. Gjenta det i teksten her og der, men ikke mer enn 5 ganger.

Gi besøkende det de leter etter:

Det aller viktigeste kriteriet for at siden din skal bli funnet, er innholdet. Gi besøkende det de leter etter, og sørg for at de finner det raskt på sidene dine. Dersom det ikke kommer klart frem hva siden handler om, forlater besøkende den etter bare noen sekunder, og surfer videre.

Innholdet bør være så fyldig og informasjonsrikt som mulig. Gi den besøkende inntrykk av at du har svaret på det de leter etter og at du er eksperten på det. Får besøkende det de leter etter vil de kanskje anbefale nettstedet ditt til andre, og andre nettsider vil begynne å linke til din nettside. En nettside med mange relevante linker inn, rykker høyere opp på Google.

Skriv for besøkende ikke for søkemotorene

Når du skriver innholdet til nettsiden din, tenk gjennom hva du selv ville ønsket å finne dersom du søkte på nettet. Når alt kommer til alt, er det antall besøkende som er viktigest i søkemotorenes øyne. Skriv derfor for å gi besøkende en best mulig opplevelse og så innholdsrik informasjon som du kan.

Sørg for å få mange relevante lenker fra andre nettsteder

En relevant link er en link som gir mening i forhold til hva din nettside og den nettsiden som linker til din handler om. Det må være en relevant sammenheng for at linken skal rangeres som viktig.

Dersom du har en nettside som handler om hundeoppdrett, vil en link fra en nettside som handler om biler være en bortkastet og lite verdifull link. Får du derimot en link fra en nettside som handler om hundepsykologi, vil denne vektlegges som relevant.

Gjør hver side unik

Katten heter Peach, og nå lurer du sikkert på hva hun har med en nettside å gjøre. Vel, hun er en personlig, unik og fantastisk katt som det finnes bare en av i hele verden. Og - det bør helst innholdet på din nettside være også.. Altså ikke en katt, men personlig, unikt og fantastisk.

Det kan være fristende å bruke samme innholdet flere steder på nettstedet ditt, eller å kopiere tekst fra et annet nettsted. Dette er imidlertid ikke så lurt. De fleste nettsider har copyright på sitt innhold, og dersom du bruker det uten tillatelse, kan du bli bedt om å fjerne det.

Google verdsetter unikt innhold på sidene, og samme innhold på flere sider, fører bare til at sidene ikke blir indeksert av Google. Sørg for at hver side er unik og har relevant innhold i forhold til hva nettstedet ditt handler om. Link gjerne til andre nettsider, men bare dersom det kan utfylle ditt eget informative og relevante innhold.

Du behøver ikke å betale ekstra for SEO

Det er mange som tilbyr SEO som en ekstra tjeneste på nettet. Ikke la deg friste til å betale for dette. Det er ingen måte å «lure» Google og Bing til å rangere din nettside høyre opp enn andre. Det er ingen garanti, uansett hva du gjør for at din side skal rangere høyere enn tusenvis av andre med samme tema.

Dersom nettsiden din blir knyttet til en nettside som aggressivt prøver å manipulere søkemotorene, kan den faktisk bli fjernet fra Googles index.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Tusen takk, jeg har mottatt din beskjed.
Jeg tar kontakt med deg så snart jeg kan.
Ha en fin dag!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Jeg er hørselshemmet. Derfor kan det være litt vanskelig for meg å høre hva du sier i telefonen. Så kontakt meg helst via kontaktskjema, send meg en epost eller en sms.

Om du helst vil ringe meg så går det som regel greit dersom du snakker tydelig og høyt.

Tlf: 932 88 706
Epost: post@annec.no