Responsiv nettside - tilpasset alle skjermstørrelser

Visste du at det i dag er flere mobile enheter enn det er mennesker på jorden? Eller at 20 prosent av mennesker i alderen 18 - 34 år kun bruker mobile enheter når de er online?

Da er det jo litt kjekt å ha en nettside som kan sees på en mobil enhet uten at man må zoome inn og ut.

En responsive nettside tilpasser seg skjermstørrelsen den vises på.

Og med tanke på alle de forskjellige størrelserne som finnes på mobiltelefoner, nettbrett og pc skjermer, er en responsive nettside en god løsning.

Faktisk så har Google nylig endret på sine kriterier for søk, og forerekker nettsider som er tilpasset mobile enheter. Så med tanke på bli lettere funnet på nettet, kan det være litt lurt å ha en responsive nettside.

Viewports

I de fleste CMS system i dag, er det enkelt å gjøre en nettside responsive, men siden det finnes så mange forskjellige enheter å velge mellom i dag, må det ofte tilpasses litt ekstra, for at designet ikke bryter opp på enkelte skjermstørrelser.

Derfor er det en fordel at CMS systemet nettsiden bygges i gir muligheten til å legge inn litt kode, som HTML, CSS og Javascript.

Da er det mulig å legge inn Viewports for de skermbreddene som ikke dekkes av CMS systemet.

En Viewport definerer hvilke kode som skal være gjeldende for en skjermbredde på et spenn fra så og så mange pixel til så og så mange pixel, feks: fra 1600px til 1200 px. For eksempel kan menyen på toppen av nettsiden vises med fanene/menyknappene vedsidenav hverandre ned til en viss bredde, før det ikke lenger er plass til alle fanene vedsidenav hveradre, og designet bryter.

Da kan man enten endre på f.eks. skrift størrelse, eller endre menyen til å bli en dropdown meny. For at disse endringen kun skal gjelde fra der designet bryter og på smalere skjermer, men ikke i det breddespennet der den kan vises i full bredde, kan man legge inn en viewport som kun gjelder for skermbredder som er smalere.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Tusen takk, jeg har mottatt din beskjed.
Jeg tar kontakt med deg så snart jeg kan.
Ha en fin dag!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Jeg er hørselshemmet. Derfor kan det være litt vanskelig for meg å høre hva du sier i telefonen. Så kontakt meg helst via kontaktskjema, send meg en epost eller en sms.

Om du helst vil ringe meg så går det som regel greit dersom du snakker tydelig og høyt.

Tlf: 932 88 706
Epost: post@annec.no