Litt om bilder på nettsiden din

Gode, skarpe bilder er en viktig del av designet på en nettside.

Blikket trekkes automatisk mot dem og de kan brukes strategisk for å levere budskapet du eller din bedrift ønsker å formidle.

Men, det er jo ikke alltid at du har bilder av det du ønsker å formidle.

Her finner du litt informasjon om hvordan du kan få tak i flotte bilder, og om du vil, kan jeg ta bilder for deg.

Jeg tar bildene for deg

Du får profesjonelt utseende bilder av det du ønsker.

Jeg optimalisere bildene så de passer inn i designet på siden. Det kan være retusjering av uønskede elementer, skifting av bakgrunn, omgjøring til svart/hvitt eller sepia osv. Bildene som brukes eies av deg. Hverken jeg eller andre kan bruke samme bildene uten din tillatelse.

Jeg kan også bearbeide bilder du selv har og ønsker å bruke, dersom du har dem digitalt.

Dersom du har bilder du ønsker å bruke som ikke er digitale, begrenses muligheten for å gjøre endringer på dem, men det er ikke umulig.

Finn bilder på nettet

Det finnes mange steder på internett hvor du kan finne flotte bilder. Noen er gratis, og noen må du betale for.

I forbindelse med nettsiden eller trykksakene dine, kan jeg lete og finne bilder for deg, som harmonerer med design og budskap.

Du bestemmer selv hvilke bilder du vil bruke og betaler kun for dem.

Jeg velger kun bilder av god kvaliet. Av bilder som må kjøpes kan prisen kan varier noe, men er stort sett overkommelig.

Du har et stort utvalg av bilder å velge fra.

Mange av bildene du kan få kjøpt er tatt av profesjonelle fotografer, så kvaliteten er stort sett god.

Leie av fotograf

Dersom du ønsker fotografier tatt av en profesjonell fotograf kan jeg hjelpe deg med å finne frem til en. Jeg kan samarbeide med fotografen for å samstemme bilder og design, men du må selv betale fotografens honorar for dette.

Litt om bruken av bilder på nettsiden din

Bilder er en viktig del av en nettside. De kan være en del av et design, vise et produkt, brukes for å vise en fremgangsmåte, understreke et poeng osv. Blikket trekkes automatisk mot et bilde før det registrerer teksten. Men, bilder kan både styrke og svekke en hjemmeside.

Et dårlig bilde gir et dårlig inntrykk og virker uprofesjonelt. Det er bedre med ingen bilder enn et dårlig ett. Store bilder vil gi lenger nedlastings tid av siden. Da besøkende har liten tålmodighet med treghet på nettet, vil de raskt klikke seg videre til en annen nettside som laster ned umiddelbart. Det er derfor viktig at alle bilder er optimalisert for web, og at bruken av store bilder minimaliseres.

Her er en liten liste over steder du kan finne bilder. Vær oppmerksom på at noen av bildene kan ha lisenser som begrenser hva du kan bruke dem til.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Tusen takk, jeg har mottatt din beskjed.
Jeg tar kontakt med deg så snart jeg kan.
Ha en fin dag!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Jeg er hørselshemmet. Derfor kan det være litt vanskelig for meg å høre hva du sier i telefonen. Så kontakt meg helst via kontaktskjema, send meg en epost eller en sms.

Om du helst vil ringe meg så går det som regel greit dersom du snakker tydelig og høyt.

Tlf: 932 88 706
Epost: post@annec.no