CMS - Content management system

CMS står for content management system, og kalles et publiseringsverktøy på Norsk.

Et CMS system gir deg full kontroll over nettsiden din og du kan redigere, slette og lage nye sider via et enkelt administrasjonspanel, ikke så ulikt word, eller også rett i skjermbildet. I de flest tilfeller designer og bygger jeg sidene for deg, og deretter vedlikeholder og videreutvikler du den selv. Du velger selv hvor mye eller lite du vil gjøre.

Det finnes mange publiseringsverktøy og det er fordeler og bakdeler ved dem alle. Hvilket system som passer best for deg avhenger av hvor mye du ønsker å gjøre selv etter at jeg har bygget hjemmesiden din, og hva slags funksjoner du trenger. Nedenfor kan du lese litt om de forskjellige systemene jeg kan tilby deg.

Full kontrol

En nettside som lages i et CMS system, gir deg full kontroll over innholdet. Nettsiden bygges slik at du kan lage nye sider, legge inn bilder og tekst uten å måtte kunne noe som helst om koding eller webdesign. Det er ikke alltid du får tilgang til å kunne endre på nettsidens oppbygging/struktur, dvs den biten jeg gjør for deg. Det er  som en sikkerhet for å unngå at du sletter noe ved en feiltakelse. Men, om du ønsker å videreutvikle nettsiden din selv og har en del kunnskap om webdesign, så får du selvfølgelig tull tilgang til alt som har med nettsiden din å gjøre.

Mange å velge mellom

I dag finnes det mange CMS system, som alle gjør det mulig for nært sagt alle å utvikle og vedlikeholde sin egen nettside. Nye utvikles kontinuerlig og tidene der man hadde behov for god kunnskap om HTML og CSS er over. Likevel kan det være en fordel å ha en viss grunnkjennskap til hvordan en nettside bygges, med tanke på å få den så optimal som mulig. Derfor har jeg landet på et par CMS som tilfredsstiller både mine behov som webdesigner og utvikler og dine som bruker og eier av nettsiden.  

Nedenfor kan du lese litt om de forskjellige systemene jeg kan tilby deg.

Webflow

Webflow som publiserings verktøy fungerer som både nettside bygger og webhotell, så her får du alt på samme stedet.

Webflow gjør det veldig enkelt å designe og bygge en nettside, da du ikke behøver å skrive en eneste kode linje selv. Webflow har tatt hånd om alt det.

Jeg lager sidemalene for deg, og eventuelle sider du vil ha skreddersydd som ikke skal se ut som de andre sidene på nettsedet ditt.. Deretter kan du selv enkelt endre på tekst og bilder, og også lage flere sider. Alt du behøver å gjøre, er å skrive mye, informativ og fengende tekst og velge bilder som harmonerer med innholdet på siden.

Webflow har også en stor mengde informasjons videoer og dokumenter på hvordan du kan bruke systemet deres, og de er under stadig utvikling, så nye funksjoner kommer som perler på en snor.

I webflow bygger jeg  ditt CMS etter hva du har behov for, slik at du ikke får mer å forholde seg til enn det du selv ønsker. Det kan gjøres så enkelt eller komplekst som du vil.

Du kan ha flere designmaler, alt etter hvordan du ønsker å sortere innholdet på nettsiden. Du kan f.eks haen mal for å kunne skrive blogg innlegg, ha en der du kan legge inn ansatte i bedriften din, en der du skriver innholdet på sider som gjeldertjenestene du tilbyr osv osv.

Ta gjerne en titt på Webflows nettside om du ønsker å vite mer. webflow.com

Wordpress

Wordpress er et av verdens mest brukte CMS system. Siden de startet som en platform for blogging, har de et relativt enkelt CMS system, der du skriver inn teksten din som innlegg, og deretter velger hvor du vil at innlegget skal synes.

Wordpress har utviklet seg til å bli en skikkelig gigant og millioner av mennesker rundt om i hele verden bruker Wordpress for sine nettsider og blogger, og mange webhotell tilbyr Wordpress  istedenfor å ha sitt eget cms system.

Styrken, men dessverre også svakheten til wordpress, er at det finnes tusenvis av plugins og extensions som kan integreres med din wordpress side.

Nå lurer du kanskje på ha en plugin er? Kort sagt er det nyttige tilleggsprogram du kan legge til netsiden din for å få en spesiell funksjon. Du har kanskje behov for en kalender på nettsiden din. Da kan du velge blant en lang rekke kalender pluggins.

Det vil si at Wordpress kan tilby deg stort sett alt du har behov for av tilleggsfunksjoner.

Plugin + plugin = ikke alltid kompatible

Høres ganske supert ut med mye å velge i, tenker du kanskje nå, men dessverre finnes det både gode og dårlige plugins. Det gjelder å ha tungen litt rett i munnen når du skal velge en plugin, for dersom de som har laget den ikke lenger vedlikeholder den i forhold til kode, funskjonealitet og kompatibilitet, kan du ende opp med en nettside som ikke fungere som den skal. En plugin som ikke blir oppdatert i forhold til sikkerhet, utøver også en risiko i forhold til hacking av nettsiden din. Så vær kresen i valg og følg med på om den blir oppdatert eller ikke. Gjør den ikke det, så fjern den finn en ny.

De fleste pluginsene er gratis, men som regel må du betale litt ekstra for å få all funksjonaliteten den tilbyr. .

Men, Wordpress er elsket av millioner, og det er selvfølgelig fordi de tilbyr deg alt du trenger på et fat, noe svært få andre system gjør i samme grad.

Grunnen er at Wordpress er Open source. Det vil si at hvem som helst kan lage en nettsidemal, eller en plugin som er kompatibel med Worpress. Og det er VELDIG mange som elsker å lage plugins, designmaler og andre nyttige ting for Wordpresss.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Tusen takk, jeg har mottatt din beskjed.
Jeg tar kontakt med deg så snart jeg kan.
Ha en fin dag!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Jeg er hørselshemmet. Derfor kan det være litt vanskelig for meg å høre hva du sier i telefonen. Så kontakt meg helst via kontaktskjema, send meg en epost eller en sms.

Om du helst vil ringe meg så går det som regel greit dersom du snakker tydelig og høyt.

Tlf: 932 88 706
Epost: post@annec.no