FOTOGRAFERING

flower

Når jeg lager din nettside eller brosjyre er det å fotografere en del av jobben, men det kan hende du trenger bilder til noe annet og ikke har tid eller lyst til å ta dem selv.

 

Da kan jeg gjøre det for deg.

 

Bilder kan være en viktig del av en nettside, brosjyre eller andre trykksaker. Blikket trekkes automatisk mot dem og de kan brukes strategisk for å levere budskapet du og/eller din bedrift ønsker å formidle.

FLERE VALG

Det er flere muligheter for å få tak i de rette bildene. Jeg kan ta nødvendige bilder for deg, du kan kjøpe bilder på internett, du kan ta bildene selv eller du kan leie en profesjonell fotograf.

 

JEG TAR BILDENE FOR DEG

Du får profesjonelt utseende bilder av det du ønsker.

Jeg optimalisere bildene så de passer inn i designet på siden. Det kan være retusjering av uønskede elementer, skifting av bakgrunn, omgjøring til svart/hvitt eller sepia osv. Bildene som brukes eies av deg. Hverken jeg eller andre kan bruke samme bildene uten din tillatelse.

 

Jeg kan også bearbeide bilder du selv har og ønsker å bruke, dersom du har dem digitalt.

Dersom du har bilder du ønsker å bruke som ikke er digitale, begrenses muligheten for å gjøre endringer på dem, men det er ikke umulig.

FINN BILDER PÅ INTERNETT

Det finnes mange steder på internett hvor du kan finne flotte bilder. Noen er gratis, og noen må du betale for.

I forbindelse med nettsiden eller trykksakene dine, kan jeg lete og finne bilder for deg, som harmonerer med design og budskap.

Du bestemmer selv hvilke bilder du vil bruke og betaler kun for dem.

Jeg velger kun bilder av god kvaliet. Av bilder som må kjøpes kan prisen kan varier noe, men er stort sett overkommelig.

Du har et stort utvalg av bilder å velge fra.

Mange av bildene du kan få kjøpt er tatt av profesjonelle fotografer, så kvaliteten er stort sett god.

spider

LEIE AV FOTOGRAF

Dersom du ønsker fotografier tatt av en profesjonell fotograf kan jeg hjelpe deg med å finne frem til en. Jeg kan samarbeide med fotografen for å samstemme bilder og design, men du må selv betale fotografens honorar for dette.

LITT OM BRUKEN AV BILDER PÅ NETTSIDEN DIN

Bilder er en viktig del av en nettside. De kan være en del av et design, vise et produkt, brukes for å vise en fremgangsmåte, understreke et poeng osv. Blikket automatisk trekkes mot et bilde før det registrerer teksten. Men, bilder kan både styrke og svekke en hjemmeside.

 

Et dårlig bilde gir et dårlig inntrykk og virker uprofesjonelt. Det er bedre med ingen bilder enn et dårlig ett. Store bilder vil gi lenger nedlastings tid av siden. Da besøkende har liten tålmodighet med treghet på nettet, vil de raskt klikke seg videre til en annen nettside som laster ned umiddelbart. Det er derfor viktig at alle bilder er optimalisert for web, og at bruken av store bilder minimaliseres.